اهمیت رنگ شناسی لباس – معرفی 5 نکته مهم
- Hossein_Barati
- آموزش خیاطی, بلاگ
- فوریه 13, 2023
رنگ شناسی لباس قدمت بالایی دارد. در سال های اخیر با توجه به مد روز بودن و رنگ سال، این فرایند به یکی از مهمترین دغدغه های خیاطان و حتی خریداران لباس تبدیل شده است. ست کردن لباس ها و ساختن استایل های متفاوت برای کسانی که عاشق طراحی لباس و مد و فشن هستند بسیار لذت بخش است. بازی با رنگ ها و کنار هم قرار دادنشان یکی از جذاب ترین قسمت های خیاطی است.
با وجود اینکه برخی افراد سلیقه ذاتی دارند اما اگر ما کمی از اصول اولیه استایلینگ، رنگ شناسی در لباس و ترند های روز آگاه باشیم به راحتی می توانیم بهترین و متفاوت ترین استایل ها را در لباس هایمان خلق کنیم. در این مقاله از سایت خاله یاردا می خواهیم به اهمیت رنگ شناسی در ست کردن لباس ها و مهم ترین عوامل تاثیر گذار برای داشتن یک استایل منحصر به فرد بپردازیم. پس در ادامه این مقاله جذاب همراه ما باشید. شما میتوانید به راحتی با استفاده از این آموزش در فرآیند آموزش خیاطی بدون الگو، زیباترین پارچه ها را در کنار هم قرار داده و بهترین لباس ها را بدوزید!
اهمیت رنگ شناسی لباس در طراحی و استایل
رنگ شناسی لباس یکی از مهم ترین مبانی در طراحی، دوخت لباس و استایلینگ است. کنار هم قرار دادن رنگ ها و هم نشینی آن ها در کنار یکدیگر یکی از اصلی ترین چیزهایی است که در هر لباس به چشم می خورد. دومین عامل اصلی بعد از مدل و برش در لباس، رنگ آن است که بیانگر یک مفهوم بوده و می تواند به ظاهر شما معنا ببخشد. به همین دلیل است که رنگ ها در سایت خاله یاردا از اهمیت بالایی برخوردار هستند. شما باید در کنار آموزش خیاطی بدون الگو بتوانید رنگ ها را نیز به خوبی با هم ترکیب کنید تا لباسی فاخر و زیبا تهیه کنید.
زیبایی رنگ ها زمانی بهتر دیده می شود که به درستی در کنار یکدیگر قرار گیرند و یک ترکیب زیبا را ایجاد کنند. اهمیت رنگ شناسی در دنیای مد و دوخت لباس تا حدی است که در دانشکده های هنر سراسر جهان کتاب تئوری رنگ اثر یوهانس ایتن تدریس می شود. این تئوری رنگ همان چرخه رنگی معروف با رنگ های اصلی، فرعی و رنگ های میانی است که به بررسی ماهیت و ترکیب آن ها با یکدیگر می پردازد.
معرفی 5 نکته مهم در رنگ شناسی لباس
رنگ شناسی لباس شامل شناخت رنگ ها و چگونگی قرار دادنشان در کنار یکدیگر است. این فرایند به چند نکته مهم بستگی دارد که در ادامه اساسی ترین آن ها را نام برده و توضیح مختصری درباره آن ها می دهیم.
نکته شماره 1 – موقعیت و مکانی که قرار است در آن حاضر شویم.
اصلی ترین مورد در رنگ شناسی لباس این است که چه زمانی از روز برای چه مراسمی و کجا قرار است رنگ لباسمان را انتخاب کنیم. معمولا در قرار های رسمی از رنگ های جیغ و شارپ استفاده نمی شود. بهترین رنگ ها برای موقعیت های رسمی ترکیب رنگ های خنثی هستند. در فصل بهار و تابستان و برای قرار های روزانه بهتر است از رنگ های ملایم و روشن با هر تناژی که می پسندید استفاده کنید. برای مهمانی های شب نیز می توانید از رنگ ها براق، مشکی و رنگ های جیغ نیز استفاده کنید. بهترین زمان برای ترکیب رنگ های شاد در مهمانی های عصر، تولد ها و استایل های خیابانی در هفته های مد هستند.
نکته شماره 2 – در رنگ شناسی لباس، شخصیت را فراموش نکنید.
در نظر گرفتن نوع شخصیت خودمان یا کسی که قرار است برای او استایل لباس با رنگ های مختلف را انجام دهیم در درجه دوم فرآیند رنگ شناسی لباس قرار دارد. رنگ ها بیانگر خلق و خو، امید، میزان جنب و جوش، طرز تفکر و سبک زندگی ما هستند پس باید با توجه به شخصیت فرد انتخاب شوند. به عنوان مثال انتخاب یک کت نارنجی برای یک آقای جدی و با شخصیتی مدیر و حاکم نمی تواند نتیجه خوبی را به همراه داشته باشد.
نکته شماره 3 – به فرم اندام توجه کنید.
نکته مهم دیگر از فرآیند رنگ شناسی لباس، توجه به فرم اندام ها است. در نظر فرم اندام و برطرف کردن عیوب اندامی جزو مواردی است که حتی در انتخاب رنگ ها نیز تاثیر می گذارد. به عنوان مثال اگر بخواهیم بالاتنه با پایین تنه را بزرگ نشان دهیم باید از رنگ های روشن و براق استفاده کنیم و برای قسمت هایی که قرار است لاغر دیده شود از رنگ های تیره استفاده می کنیم. رعایت این اصول از طراحی و دوخت لباس عروس گرفته تا لباس های کژوال و روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است.
نکته شماره 4- در رنگ شناسی لباس به رنگ های مکمل توجه کنیم.
یکی از موارد مهم در رنگ شناسی لباس، استفاده درست از رنگ های مکمل است. رنگ های مکمل معمولا از کنار هم قرار گرفتن یک رنگ سرد و یک رنگ گرم به وجود می آید تا سردی و گرمی یکدیگر را به تعادل برسند. طبق دایره رنگ ها هر رنگ ثانویه مکمل رنگ اصلی رو به روی خودش است. با وجود اینکه هر روز دنیای مد به سمت شکستن چارچوب ها و از بین بردن قوانین خود ساخته پیش می رود اما مواردی هستند که می توانند در ترکیب رنگ ها و اصول قرار دادنشان در کنار یکدیگر به شما کمک کنند.
موارد مهم در رنگ های مکمل:
- اولین نمونه توجه به پالت رنگی طبیعت است. تصویر یک صحرا با آسمان آبی، یا ترکیب رنگ گل های خاص، ماهی ها و موجودات دریایی را در نظر بگیرید و از آنها برای ساختن استایل خودتان استفاده کنید.
- نکته بعدی استفاده از طیف رنگ های یک خانواده است. به عنوان مثال استفاده از طیف خاکستری از سفید تا مشکی یا طیف رنگی کرم از سفید تا قهوه ای. این رنگ های هم خانواده کم ریسک ترین پالت رنگی هستند.
- همچنین می توانید از رنگ های خنثی استفاده کنید و از یک رنگ اصلی یا فرعی به عنوان اکسسوری بهره ببرید؛ مثلا ترکیب سیاه، سفید و طوسی را به کار ببرید و آن را با جزییات قرمز، صورتی یا نارنجی متفاوت کنید.
نکته شماره 5 – در رنگ شناسی لباس به فرم چهره، رنگ مو و حتی آرایش باید توجه شود.
در فرایند رنگ شناسی لباس باید علاوه بر رنگ پارچه به فرم صورت و خود شخصیت نیز توجه شود. در واقع مهم است که فراموش نکنید چیزی که در کنار همه این موارد می تواند بیشترین تأثیر را در زیبا نشان دادن شما داشته باشد، آن گزینه ای است که با توجه فرم چهره، رنگ پوست، رنگ مو ها و سبک آرایشی که دارید روی شما بنشیند. برای خوش استایل بودن لزومی ندارد که روی ترند های روز تأکید داشته باشیم بلکه باید روی شناخت خودمان و آن چیزی که برای ما مناسب تر است تمرکز کنیم.
معرفی سایت خاله یاردا
هدف از ایجاد سایت خاله یاردا، به عنوان مرجع یادگیری خیاطی بدون الگو، ارائه آموزشهای لازم به صورت آنلاین به کاربران است. شما میتوانید به راحتی آموزشهای مورد نیاز خود را به صورت جداگانه و بر اساس نیاز خود تهیه کرده و از خیاطی خود لذت ببرید. همچنین این آموزشها به خیاطان و افراد علاقهمند به خیاطی کمک میکند که سریعتر و بهتر لباسهای مدنظر خود را آماده کنند.
هدف از آموزش خیاطی بدون الگو چیست؟
با آموزش خیاطی بدون الگو میتوانید هر آنچه دوست دارید بدوزید، از دامن گرفته تا انواع پیراهن و شلوار! همیشه یادتان باشد که برای دوختنِ آموزش دوخت لباس مجلسی بدون الگو و چه با الگو، هر چه اندازهگیری را دقیقتر انجام دهید و هر چه بیشتر به آن توجه کنید، نتیجۀ کارتان به مراتب بهتر خواهد بود. اگر قبلاً اندازهها را تخمینی حساب میکردید، بهتر است از حالا به بعد، دقت کارتان را بیشتر کنید و به سراغ اندازهگیری دقیق بروید. قسمتهای لازم را به طور دقیق انجام دهید و لباس را بر اساس آن اندازهها بدوزید. یادتان باشد که اندازههایی که میگیرید، درواقع نقشۀ راهتان هستند و باید بسیار دقیق باشند.